تاریخ : دوشنبه 92/4/17 | 1:25 صبح | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداءوالصدیقین

آموزش روزه به دختران 

دوران کودکی بهترین زمان و مناسب‌ترین زمان اثرگذاری در عقل و اندیشه و روح و روان است، به دلیل این آمادگی و پذیرش فراوان است که دشمن در این سنین روی کودکان سرمایه‌گذاری می‌کند تا با برنامه‌ریزی دقیق، قالب‌های فکری و ویژگی‌های رفتاری آن‌ها را دگرگون سازد، از نظر مذهبی هم بذر هویت دینی و معنوی انسان در بستر کودکی کاشته می‌شود. در روایات اسلامی، به روزه نیز سفارش‌های فراوانی شده است. از جمله فرموده‌اند در ماه رمضان اگر کودک طاقت روزه گرفتن داشته باشد او را به روزه گرفتن تشویق کنید و اگر وسط روز گرسنگی به او فشار آورد افطارشان دهید، چرا که روزه در ماه رمضان سپر آتش است و باید فرزندان خود را از آتش سوزان جهنم حفظ کنیم»[1].

علی(ع) می‌فرماید: «الله الله فی صِیامِ شَهْر رَمَضانَ، فَإنَّ صِیامَهُ جُنَّةٌ مِن النّارِ»: «خدا را خدا را درباره‌ی ماه رمضان، زیرا روزه‌ی این ماه سپر آتش جهنم است»[2].

علامه مجلسی از امالی شیخ طوسی نقل می‌کند که سمعی می‌گوید: «هر گاه رمضان فرا می‌رسید صدای امام صادق(ع) را می‌شنیدم که فرزندان خود را به اهمیت دادن به ماه رمضان سفارش می‌فرمود و می‌گفت: «پس با نفس خویش بستیزید، زیرا در این ماه رزق و روزی شما تقسیم می‌شود و لحظات مرگ هر کس معین می‌شود همچنین در این ماه میهماناان خدا را که بر او وارد می‌شوند می‌نویسند و در این ماه شبی است که عمل در آن برابر با هزار ماه است»»[3].

امام صادق(ع) می‌فرماید: «ما فرزدانمان را از هفت سالگی در حد که تاب و توان داشته باشند به روزه وادار می‌کنیم»[4].



[1]. مروجی طبسی محمدجواد، حقوق فرزندان در مکتب اهل‌بیت(ع)، ص186.

[2]. حرانی ابن شعبه، تحف العقول، ص195.

[3]. مجلسی محمدباقر، بحارالانوار، ج93، ص375.

[4]. کلینی محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج4، ص125.